Čt 13.2. | 19:30 | KONCERT: Les gars d'en Bas (FR, SK, CZ)

11.01.2014 16:21
Pocházejíce ze tří různých zemí (Francie, Česká Republika, Slovensko), spojují Les Gars d’en Bas rozdílné hudební vlivy každého ze svých pěti členů, aby vytvořili nový a okouzlující koktejl chansonu, swingu, jazzu, klezmeru a romské hudby, okořeněný jejich vlastními nápady a podávaný prostřednictvím hřejivě živoucích akustických nástrojů.
Repertoir sestávající jak z písní důkladně vybraných a převzatých, tak z vlastních kompozic, je spojován všeobjímající energií a přátelskou různorodostí. Důležitým vlivem obohacujícím a neustále utvářejícím hudební identitu kapely je celoroční cestování: jen během loňského roku hráli Les Gars d’en Bas na stovkách pódií a ulic od Švédska po Itálii, od Bretaně po Turecko, urazili desítky tisíc kilometrů ve svém svérázném zeleném karavanu a potkali tisíce inspirativních lidí a hudebních nápadů.
A tak ono časem prověřené manželství kontrabasu, kytary, akordeonu, klarinetu a perkusí pokračuje famózní cestou napříč historií světových ulic, hospod, kaváren, tančíren nyní v rukou těchto mladých, talentovaných a vynalézavých pěti. Nezmeškejte je!
 
Grégoire: Contrebasse, Chant, Guitare, Cajon
Matej: Clarinette, Chant
Vojta: Accordéon, Contrebasse, Chant
Maxime: Guitare, Chant, Sitar, Cajon
Peter: Percussions, Chant

Vyhledávání