Jindra Holubec na výročí čajovny

10.12.2010 19:00

Přátelé a kamarádi už je to tak, naše čajovna existuje téměř jeden rok. Otevírali jsme přesně 18.12.2009. Proč tedy slavíme výročí 10tého? Je to jednoduché, 18tého je Vánočka (divadelní festival pořádaný DDM Kopřivnice) a u nás bude scéna malých divadel a diskuzní kluby. To bude samo o sobě výborná akce a tak jsme to nechtěli motat dohromady.

10.12.2010 je pěkné datum a navíc je to výročí akce Vyrvál, na které jsme (týden před otevřením) poprvé podávali veřejnosti čaj pod názvem "Čajovna Mandala". No a co nás tedy čeká na oslavě? Předně se sejde spousta dobrých lidí a to slibuje parádní mejdan.

Hlavním bodem programu bude asi v 19:30 koncert úžasného chlapíka  z bruntálu Jindry Holubce s bráchou Michalem a možná i nějakými hosty. Jestli jindru neznáte, přečtěte si následující článek a mrkněte na jeho profily, kde můžete i slyšet co a jak hrajou.

bandzone.cz/jindraholubec

www.freemusic.cz/jindra-holubec/kapela-info.html
Prezentovat Jindru jako písničkáře, je silně nedostačující. Jindra je fenomén. Vynikající kytarista, velmi dobrý zpěvák, textař s obrovským nadhledem, ryzí a přímý člověk se srdcem na svém místě. Obvykle vystupuje s bráchou Michalem, který ho perfektně podporuje na baskytaru a jejich hudba i v tomto "komorním" složení šlape jako dokonale sehrané sehraná kapela. Snoubí se tu funky s jazzem a silným vlivem brněnské alternativní scény (Z kopce, Dunaj, Pluto apod.) to vše v precizním muzikantském provedení. Jindrův osobitý zpěv je pak dalším dokonale zvládnutým nástrojem a nezaměnitelná poetika a vtip v textech dodávají celému dojmu krásně lidský element. O tom, že jde o něco zcela výjimečného svědčí i fakt, že v roce 2006 vyfoukli žhavým kandidátům první místo v soutěži Malá alternativa. Nedávno vydali své první oficiální album s názvem Valerij Dubjanin, které produkoval Tomáš Vtípil (DG307), na kytaru si zahostoval Vladimír Václavek (ex Dunaj) a finální mastering provedl Ondra Ježek (frontman kapely OTK, zvukař, producent...).

 

No máme se na co těšit a máme připraveno několik překvapení. Přijďte, prožijte.

 

Vyhledávání