Almára - Hudební fantazijní výlety

15.01.2011 18:30

Poprvé u nás hráli na jaře tohoto roku. Ačkoli sami hudebníci pojali svou produkci spíše jako hudební kulisu k posezení v čajovně, pro mě i návštěvníky byl jejich tichý koncert velmi hlubokým a intenzivním zážitkem. Jejich skladby, většinou instrumentální, jsou něco jako "fantazijní výlety" do vlastního nitra. Skupina vytváří intimní atmosféru a dává posluchačům prostor k vlastním prožitkům a představivosti. Velkou roli v hudbě Almáry hraje improvizace, vzájemné naladění členů kapely a úžasná citlivost na jedné straně a dynamika, nespoutanost, divokost na straně druhé. Meditativní, jemné a tiché skladby střídají skladby energické a neuvěřitelně vygradované, které nenechají posluchače sedět. Také zvukově je jejich hudba pestrá, přestože jsou jen tři. Každý z členů ovládá několik nástrojů a tak během koncertu zazní krom klasické kytary, piana a flétny, také nástroje netradiční, jako kalimba, klávesové harmoniky, nebo africké djembe.

Kapela má na kontě tři CD vydaná vlastním nákladem z nichž nejnovější, nazvané "Sněním" vzniklo na jaře a v létě tohoto roku. V roce 2009 nahráli hudbu k CD Frýdecko-místecké školy jógy Karakal.

"Jsme tři muzikanti a hrajeme hudbu z vlastní dílny plnou jemných barev, zvuků a nálad. Inspirujeme se širokou škálou hudebních stylů, mezi které patří jazz, blues, latinsko-americká hudba, písnickářské formy, folklór, africké rytmy, hudba arabská, keltská, indická a mnohé další. Naše hudba vyrůstá z mnoha kořenů, ale především tryská z nás. Je založena na našich vlastních motivech a hlavně na momentální invenci a improvizaci. Každý koncert je unikátní. Nejsou pro nás až tak důležitá slova, tím hlavním jsou hudební fantazie," říkají o sobě pánové Aleš, Marek a Martin. Mi nezbývá, než Vás pozvat na jejich vystoupení v sobotu 15.1. v 18.30 v naší čajovně

Nju

stránky kapely almara.unas.cz/

Vstupné: 50,- Kč

 


 

Vyhledávání